Loading gif

Cartagena er Murcia regionens næst største by, det er en gammel havneby og den vigtigste spanske flådebase ved Middelhavet. Vejret her er også fantastisk, sjældent mere end 300 mm regn – I 2014 havde den en gennemsnits temperatur på 20.4 grader, hvilken gjorde den til Euopas varmeste by det år.

Byen blev grundlagt omkring 227 f.Kr. som Qart Hadash (punisk: den Nye by) af feltherren Hasdrubal fra Karthago. Romerne erobrede byen i 209 f.Kr. og kaldte det Carthago Nova.

I den anden halvdel af det 16. århundrede blev Cartagena under Filip II af Spanien, en vigtig havneby og marinestation. Den var blandt andet en base for rejser til de spanske kolonier.

Der er utrolig mange borge spredt rundt om byen – der er ruiner/rester af bygninger fra Romerne, Bysantinerne og Maurerne. Under den spanske borgerkrig var Cartagena den vigtigste base for den republikanske flåde. Den holdt længere stand mod general Francos tropper end nogen anden spansk by, den blev ikke indtaget før den 31. marts 1939.

Cartagena er hjem til utallige “Art Nouveau” bygninger fra starten af det 20 århundrede, bla, rådhuset, kasinoet and ikke mindst Grand Hotel I 1987 blev der opdaget et romersk teater fra det 1. århundrede i midten af byen, det er det næste største på den Iberiske halvø. Det er fantastisk restaureret og byen er præget af at man bliver ved med at finde rester fra romer tiden.

Havnen er fortsat utrolig vigtig for byen, stadig brugt af den spanske flåde, den huser skibsværft og er også en velkendt destination for krydstogtsskibe. H.C. Andersen var her, der er bla andet en café med temaer fra hans eventyr.

Byen er enormt charmerende, lang gå gade med spændende side gader med virkelige gode cafeer, barer og restauranter – alt stadigt typisk spansk. Lige uden for byen er der nogle fantastiske bade strande, bla kan nævnes Cala Cortina, som ligger cirka 3 km nord for byen.

BOISOL er en del af QHCC-gruppen QHCC square logo
Velkommen til BO I SOL
Har du et spørgsmål?
Kontakt os via whatsapp
Steen from boisol Rupert from boisol Start en samtale