Loading gif
Murcia området:
 
”Region de Murcia” ligger i den sydøstlige del af Spanien, beliggende ud til Middelhavet mellem Valencia og Andalusien.
 
Murcia er et af de mindste regioner i Spanien, 11,300 km2  med knapt 1,5 millioner indbyggere, hvoraf cirka en tredjedel bor i ”hovedstaden” Murcia.
 
Spanien er det sundeste land i verden (Danmark er til sammenligning nr 25) og  Murcia kan bryste sig af at være en af de sundeste regioner i Spanien. Regionen kan også være stolt af at være et af de bedste steder at bo og arbejde i hele Spanien.
 
Der er et stort jod indhold i luften (mest ved kysten) på grund af saltsøer og havafsaltningsstationer  i den nordlige del af Mar Menor.  Eftersigende skulle det have en kurerende effekt på en masse ting som gigt og luftvejs problemer samt forlænge ens levealder. Mar Menor er Europa’s største saltvands lagune dækkene 170 km2. I den nordlige del af søen kan man tage mudderbade. De specielle klima forhold i Mar Menor har betydet at terapeutisk mudder er samlet her gennem århundreder. Vandet i Mar Menor er normal 3-6 grader højere end i Middelhavet
 
Murcia har 274 km kyst linje ”Costa Calida” (den varme kyst) med 185 dejlige  bade strande herunder i Mar Menor, som er delvist adskilt fra Middelhavet af en 24 km lang smal tange kaldet La Manga. Denne strækning er beliggende med vand til begge sider, Mar Menor mod vest og Middelhavet mod øst.
 
På grund af det gode klima er der også mange Golf baner (Resorter) i området, mest kendt er nok Jack Nicklaus Golf Trail – som er 6 Golf baner designet af ham. De er El Valle, La Torre, Hacienda Riquelme, Signature Alhama og Saurines.
 
Kombinationen af Mar Menor og Middelhavet, gør at området er perfekt for alle typer af sport og aktiviteter som har med vand at gøre. Windsurfing, dykning, snorkling, sejlads, paddle boarding, vandski, jetski, fiske etc.
 
Murcia har også store områder for vandreture i bjergene, enten ved kysten eller inde i land. Den er også kendt for rigtig gode cykel ruter, så vel ”off road” som på lande- og bjergvejene.
 
Murcias største indtægts kilde er landbrug, primært citrus frugter men også salat, artiskokker, oliven, mandler samt vin. De har bla. 3 D.O. certificerede vinområder Jumilla, Yecla and Bullas. Turisme er den næst største indtægtskilde.
 
Til sidst lidt omvejret:
 
Statistik over gennemsnits temperaturer og nedbør (kilde: AEMET 1971-2000):
 
Murcia:           18,1 grader, 293 mm nedbør (35 dage), 3097 solskinstimer.
 
Til sammenligning:
 
Barcelona:      16,5 grader, 612 mm nedbør (55 dage), 2514 solskinstimer
Valencia:        17,4 grader, 445 mm nedbør (44 dage), 2660 solskinstimer
 
Malaga:           18,4 grader, 520 mm nedbør (43 dage), 3015 solskinstimer
 
København:       9,4 grader, 691 mm nedbør , 1739 solskinstimer (DMI)
 
 
 
BOISOL er en del af QHCC-gruppen QHCC square logo
Velkommen til BO I SOL
Har du et spørgsmål?
Kontakt os via whatsapp
Steen from boisol Rupert from boisol Start en samtale