Loading gif

Murcia er hovedstaden i regionen af samme navn. Indbygger tallet er omkring 450,000 – hvilket gør den til Spaniens syvende største by. Dens historie strækker sig tilbage til år 825, hvor den blev grundlagt af emiren af Cordoba. Maurerne, navnet for de nordafrikanske islamere som mere eller mindre kontrollere området frem til 1212, har naturligvis sat sit præg på byens kultur.

Den er beliggende ved floden Segura, cirka 45 km fra Middelhavet og Mar Menor. Afstanden til Murcia Regionens næst største by, havne byen Cartagena er knapt 50 km.

Klimaet er som resten af Murcia regionen, varme somre, milde vintre og meget lidt nedbør.

Byen er med sin centrale placering et vigtigt trafikknudepunkt og handelsby for landbrugsprodukter. Den er også en kendte som en universitets by. Den bliver også kaldt Europas frugtplantage på grund af lang tradition for produktion og export af frugt, grønsager og blomster. Området er også blevet kendt for den vins produktion.

Det er en fantastisk by, med masser af historie præget af forskellige kulturer.

Af interessanter bygninger kan nævnes byens katedral “Cathedral de Santa Maria”. Den blev bygget fra 1385, på fundamentet af en gammel moske, frem til det 18 århundrede. Tårnet blev bygget fra 1521 til 1791 og er 95 m høj. Det opført i forskellige stil arter fra renæssance til baroque.

Af andre interessante bygninger kan nævnes det flotte rådhus, dens Casino (tidligere gentlemans club) i Traperia (gade i den gamle bydel). Gade navnet stammer fra byens jødiske indbyggere og betyder tøj, En anden gade i samme bydel er Plateria, baseret på at her solgt jøderne ædle metaller.

Der er masser af hyggelige stræder og pladser i den gamle bydel som ligger ud til Segura floden. Her er både traditionelle og internationale cafeer, barer og restauranter – nattelivet er o

BOISOL er en del af QHCC-gruppen QHCC square logo
Velkommen til BO I SOL
Har du et spørgsmål?
Kontakt os via whatsapp
Steen from boisol Rupert from boisol Start en samtale